Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk
Naam receptAmerikaanse Amber Ale
Brouwdatum
BiertypeAmber-Red (American)
Volume20,0 l
Begin SG1,051 SG
Berekende kleur (Morey)32 EBC
Berekende bitterheid (Tinseth)30 IBU
Brouwzaalrendement70,0 %
Kooktijd75 min.

Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediënt
21,70 lWater uit Water
4,13 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l

Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
3,690 kgPale mout. Maris OtterThomas Fawcett and Sons5 EBC77,1 %
0,396 kgMünchenermoutDingemans15 EBC8,3 %
0,299 kgCara-amberWeyermann70 EBC6,3 %
0,200 kgAroma 50Dingemans50 EBC4,2 %
0,200 kgCara-aromaWeyermann400 EBC4,2 %

Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Amylaserust67,0 °C1 min.60 min.4,5 l/kg

Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
16,7 gHorizonbellen13,0%75 min.25,9 IBU
6,2 gCentennialbellen9,0%10 min.2,3 IBU
6,2 gCascadebellen6,0%10 min.1,5 IBU
6,2 gCentennialbellen9,0%0 min.0,0 IBU
6,2 gCascadebellen6,0%0 min.0,0 IBU

Gist
HoeveelheidNaamType
1,0 pak(ken)American Ale (1056)bovengist