Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk
Naam receptBelgisch Blond
Brouwdatum
BiertypeBlond
Volume22,0 l
Begin SG1,060 SG
Berekende kleur (Morey)10 EBC
Berekende bitterheid (Tinseth)21 IBU
Brouwzaalrendement75,0 %
Kooktijd90 min.

Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediënt
15,40 lWater uit Water
18,96 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l

Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
4,403 kgPilsmoutDingemans3 EBC81,5 %
0,200 kgLichte tarwemoutDingemans3 EBC3,7 %
0,200 kgAroma 50Dingemans50 EBC3,7 %
0,599 kgKristalsuikerSupermarkt0 EBC11,1 %

Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Amylaserust66,0 °C1 min.60 min.3,2 l/kg

Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
44,0 gHallertauer Traditionbellen4,0%90 min.21,4 IBU

Gist
HoeveelheidNaamType
1,0 pak(ken)Belgian Ale Yeast (1214)bovengist