Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk
Naam receptMurphy's Law
Brouwdatum
BiertypeIrish Red Ale
Volume20,0 l
Begin SG1,052 SG
Berekende kleur (Morey)33 EBC
Berekende bitterheid (Tinseth)20 IBU
Brouwzaalrendement70,0 %
Kooktijd75 min.

Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediënt
22,40 lWater uit Water
2,51 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l

Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
4,491 kgPale mout. Maris OtterThomas Fawcett and Sons5 EBC92,3 %
0,150 kgPale Crystal moutThomas Fawcett and Sons60 EBC3,1 %
0,150 kgCrystal moutThomas Fawcett and Sons130 EBC3,1 %
0,075 kgGeroosterde gerstThomas Fawcett and Sons1200 EBC1,5 %

Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Amylaserust67,0 °C1 min.60 min.4,6 l/kg

Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
34,3 gGoldings - E.K.bellen5,0%75 min.20,3 IBU

Gist
HoeveelheidNaamType
1,0 pak(ken)Irish Ale (1084)bovengist